Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vrijstelling voor parkeren voor eigendom

26 mei 2011

De Izegemse gemeenteraad keurt tijdens de zitting op maandag 30 mei een gewijzigd reglement voor het parkeren goed. Daardoor krijgen autobestuurders een vrijstelling van betalen in een zone met parkeerautomaten als ze parkeren voor hun eigendom. Voorwaarde is wel dat de nummerplaat van de wagen leesbaar op de inrit aangebracht is. De nieuwe vrijstelling gaat in op 31 mei.

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe kaartte de kwestie in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit aan. "Autobestuurders die in een blauwe zone parkeren voor de eigendom hadden door de wegcode al een vrijstelling. Maar in een zone waar parkeermeters staan, was er geen vrijstelling. Door de aanpassing is er een gelijkschakeling in alle situaties en dat zorgt voor meer duidelijkheid", stelt raadslid Himpe. "Maar door de vrijstelling in het belastingsreglement voor de zones betalend parkeren wordt er ook extra parkeerruimte gecreŽerd. De autobestuurders kunnen nu parkeren voor hun garage of inrit en nemen zo geen andere parkeerplaatsen in."

Doordat er in Izegem de laatste tijd meer politiecontroles zijn op het parkeren, werd duidelijk dat er een verschil van aanpak was in de blauwe zones en de betalende zones. Autobestuurders die in een betalende zone parkeerden voor hun garage of oprit en geen parkeerticket aanschaften, kregen nu plots een proces-verbaal.