Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Verkeerslichten aan nieuw op- en afrittencomplex E403 beter afstellen"

14 februari 2011

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe vraagt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om de verkeerslichten ter hoogte van het nieuw op- en afrittencomplex van de E403 aan het kanaal Roeselare-Leie beter af te stellen. 

Bij de aanleg van het bedrijventerrein "Haven Zuid" in Roeselare werd ook het op- en afrittencomplex van de E403 ter hoogte van het kanaal heringericht met verkeerslichten. "Deze aanpassingen zijn een grote verbetering voor de verkeersveiligheid en de afwikkeling van het verkeer", stelt raadslid Himpe.

"Maar bij de afstelling van de verkeerslichten duikt een probleem op. Als de autobestuurders die vanuit de richting Brugge de E403 afrijden en bij groen licht naar Izegem willen afslaan, dan worden ze geconfronteerd met autobestuurders die vanop de lokale bedieningsweg langs het kanaal ook groen licht krijgen. Niemand verwacht dat bij groen licht ook wagens uit een dwarsrichting mogen verderrijden. Het zal dan ook niet lang duren vooraleer er een ongeval zal gebeuren met wagens of vrachtwagens die vanop de lokale bedieningsweg het oprittencomplex willen oprijden", aldus Kurt Himpe, die stelt dat de parallelweg, die voor de herinrichting de hoofdweg was, meer en meer gebruikt wordt.