Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Uitbreiding zone 30: gevolgen voor brandweer?

14 maart 2011

De commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit gaf onlangs een positief advies over het plan voor een uitbreiding van de zone 30 in het centrum van Izegem.

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe vraagt nu ook dat de Izegemse brandweer een advies formuleert over het plan. "Voor de uitruk van de hulpdiensten wordt door de centrale van de dienst 100 in Brugge rekening gehouden met de tijd die nodig is om ter plaatse te geraken. Het korps dat het snelst ter plaatse kan geraken wordt dus gecontacteerd voor een uitruk. Maar de brandweerkazerne zal door het uitbreidingsplan helemaal door een zone 30 omsloten zijn. Dit kan dus een impact hebben op het actieterrein van de Izegemse hulpdiensten", stelt raadslid Himpe.

Daarom is het opportuun dat de Izegemse brandweer ook een advies formuleert en dat er onderzocht wordt wat de precieze impact is van een uitbreiding van de zone 30 voor de hulpdiensten.

Het raadslid vraagt om tijdens de volgende bijeenkomst van de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit de bevindingen te bespreken.