Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Probleem met asverschuiving geen alleenstaand geval

27 januari 2011

In de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit van donderdag 20 januari stelde N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe vragen over de onveilige situatie aan de asverschuiving op de grens van Izegem en Ingelmunster. "Vooral voor wie uit de richting van Izegem komt, duikt de asverschuiving plots op, waardoor er al tal van ongevallen gebeurden", aldus raadslid Himpe.

Zijn voorstel om bijkomende verkeersborden te plaatsen werd door de commissie goedgekeurd. Maar er moet eerst advies gevraagd worden aan het Agentschap Wegen en Verkeer.

De bevoegde schepen meldde in de commissie dat dergelijke asverschuivingen blijkbaar ook op andere plaatsen in Vlaanderen voor problemen zorgen. Een identieke asverschuiving zorgde in het Limburgse Kinrooi ook voor een hele reeks ongevallen, waarbij de signalisatie op de kop van de asverschuiving vaak werd aangereden. Daar werden na bespreking op de Provinciale Commissie Verkeersveiligheid bijkomende maatregelen genomen.

"De situatie in de Gentse Heerweg is identiek aan de problematiek in Kinrooi. Samen met Ingelmunsternaar Kurt Windels van De Brug stel ik al een hele tijd dat er een fundamenteel probleem is met de asverschuiving. Nu blijkt dat er ook op andere plaatsen in Vlaanderen grote problemen zijn met deze verkeerstechnische ingrepen, hopen we op een duurzame oplossing op korte termijn", aldus N-VA'er Kurt Himpe.

Op de eerstvolgende West-Vlaamse Provinciale Commissie Verkeersveiligheid komt de asverschuiving op de grens van Izegem en Ingelmunster aan bod.