Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

PPS-project Melkmarkt krijgt stilaan vorm

1 januari 2011

In de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit van 9 december werd het PPS-project voor de Melkmarkt voorgesteld. De oude panden zullen plaats ruimen voor een nieuw project.

In het project, dat via een publiek-private samenwerking zal gerealiseerd worden, zullen er op de gelijkvloerse verdieping naast vergader- en tentoonstellingsruimte ook winkelpanden komen. Op de andere verdiepingen van het flatgebouw komen er appartementen. Er zal ook een ondergrondse parkeerruimte komen met ingang via de Melkmarkt.

Ook het binnenplein van het stadhuis wordt aangepakt. Daardoor zal de beschikbare parkeerruimte zo goed als gehalveerd worden.

In de commissie vroeg N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe op welke manier het stadsbestuur het parkeerbeleid voor het personeel zal aanpakken. "Nu kan bijna elk personeelslid op het binnenplein parkeren, maar door de heraanleg zal dit niet meer mogelijk zijn", stelde het raadslid. De bevoegde schepen antwoordde dat er al een vergadering plaatsvond met het personeel.

De N-VA is altijd voorstander geweest van een flexibele invulling van de gelijkvloerse verdieping. "Indien nodig moet deze ruimte ter beschikking zijn voor de uitbreiding van de stadsdiensten", beklemtoonde raadslid Himpe. Volgens de partners van het project is het mogelijk om de vergaderruimte op te delen en indien nodig te gebruiken voor kantoorruimte voor het stadhuis.

Toekomstbeeld van het binnenplein van het Izegemse stadhuis.