Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Parkeerterrein voor vrachtwagens

13 april 2011

In de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit van 31 maart vroeg een aantal gemeenteraadsleden om een parkeerterrein voor vrachtwagens aan te leggen in Izegem. Aanleiding was een eerdere beslissing van de commissie om in de Ambachtenstraat geen geparkeerde vrachtwagens meer toe te laten aan de kant van de N36. Open VLD  vond dat in een ambachtelijke zone wel geparkeerde vrachtwagens moeten getolereerd worden. N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe stelde voor om aan de hand van een detailplan van de Ambachtenstraat te kijken waar vrachtwagens wel geparkeerd kunnen worden zonder in- en uitritten van bedrijven te hinderen.

Open VLD en N-VA pleitten tijdens de commissie voor de aanleg van een parkeerterrein voor vrachtwagens. Noel Vansteeland stelde voor om met een badgesysteem de toegang naar zo'n terrein te controleren. Kurt Himpe, die al in 2007 in de commissie voorstelde om een dergelijke investering te onderzoeken, vond dat in zo'n geval ook alle faciliteiten aanwezig moeten zijn voor vrachtwagenbestuurders die er overnachten en er een veilige parking moet gerealiseerd worden met camerabewaking. Beide raadsleden stelden voor om in zo'n geval ook een tarief aan te rekenen voor de vrachtwagenbestuurders die gebruik maken van de parking.

De bevoegde schepen verwees naar het voorbeeld van de vrachtwagenparking in Sint-Eloois-Winkel. Maar volgens de schepen zal de aanleg van zo'n vrachtwagenparking wel heel wat financiŽle middelen vergen en moet het gebruik ervan ook afgedwongen worden.