Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opnieuw overlast door activiteiten in oud gemeentehuis Emelgem

15 mei 2011

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe is niet te spreken over de aanhoudende overlast door activiteiten in het oud gemeentehuis van Emelgem.

Tijdens de gemeenteraadszitting van mei kaartte het raadslid al aan dat er eind april een fuif georganiseerd werd die voor overlast zorgde. Toen stonden de ramen open, een vlaggemast werd uit de grond gehaald, een deksel van een waterput weggehaald. "Maar er was toen ook veel meer aan de hand", stelt Himpe. "Er werd ook voorraad gestolen uit een ruimte in het oud gemeentehuis. De uitbater van de frituurzaak, die een opslagruimte in het oud gemeentehuis huurt, diende klacht in." 

Op vrijdag 13 mei was er 's avonds alweer een activiteit die tot in de vroege uren de buurtbewoners wakker hield. 

"In het oud gemeentehuis mogen er geen fuiven georganiseerd worden. Maar blijkbaar is er een foute communicatie geweest en werd er gemeld dat de zaal van het oud gemeentehuis voor allerhande activiteiten kan gehuurd worden", aldus Himpe. "Vroeger werden er ook activiteiten georganiseerd, maar die hebben nooit tot problemen geleid. Sinds de foute communicatie stapelen de problemen zich op."

Gemeenteraadslid Kurt Himpe vraagt nu een aantal concrete maatregelen. "In de eerste plaats moet er duidelijk gecommuniceerd worden dat het oud gemeentehuis niet voor fuiven kan gehuurd worden. Daarnaast moeten bepaalde lokalen in het oud gemeentehuis afgesloten worden zodat bij een activiteit de bezoekers niet zomaar overal binnen kunnen." Het raadslid vraagt het stadsbestuur ook om dringend de vlaggenmast en het deksel van de regenput te herstellen.