Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA vraagt dringend onderhoud voetgangerstunnel Izegems station

14 januari 2011

Het onderhoud van de voetgangerstunnel aan het Izegemse station laat te wensen over. N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe vraagt het Izegemse stadsbestuur opnieuw om bij de NMBS aan te kloppen met de vraag om een aantal dringende onderhoudswerken uit te voeren.

"Afgebroken treden, donker, glad. Dat is een korte samenvatting van de huidige toestand", aldus raadslid Himpe. "Bij regenweer staan er onderaan de trappen plassen en is het zeer glad op de treden en in de tunnel zelf. Ook de verlichting kan beter. Al maanden zijn de treden op diverse plaatsen afgebroken."

Het raadslid kaartte de zaak al aan tijdens een gemeenteraadszitting in juni vorig jaar. "Na de Batjesperiode werd ik door mensen van buiten Izegem aangesproken over de staat van de voetgangerstunnel. Mensen die met de trein naar Izegem komen, krijgen als eerste kennismaking een tunnel die alles behalve aantrekkelijk en gevaarlijk is." Na een half jaar is er nog niets aan de situatie veranderd. "Het is niet omdat er plannen zijn om over enkele jaren grondige werken uit te voeren aan de stationsomgeving dat de huidige infrastructuur er belabberd bij moet liggen."

Raadslid Himpe stuurde nu zelf ook een klachtenbrief naar de NMBS en hoopt dat er snel herstellings- en aanpassingswerken gebeuren.