Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA stelt bevraging over windturbinehinder voor

28 juni 2011

Tijdens de zitting van 27 juni kaartte N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe opnieuw de windturbines in Kachtem aan. Buurtbewoners worden er nog altijd geconfronteerd met slagschaduw- en geluidshinder. Maar het wordt steeds meer duidelijk dat de problemen verder reiken dan enkel de directe omgeving. Daarom stelde de Izegemse N-VA voor om een bevraging te organiseren om de hinder die de windturbines veroorzaken in kaart te brengen.

Aanleiding voor het voorstel waren de problemen tussen het paasweekend en begin juni. “Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat er op technisch vlak sprake is van amateurisme. De problemen met de windturbines stapelen zich op en de vraag kan gesteld worden of er wel iéts in orde is met die windturbines”, aldus raadslid Kurt Himpe.

“Tijdens het paasweekend was de geluidsreductie uitgeschakeld. Na een update van de software werden de initiële instellingen voor de geluidsreductie niet opnieuw geactiveerd. Na een hele reeks nieuwe klachten werd opnieuw onderzocht wat er aan de hand was en toen bleek dat de reactivatie van de geluidsreductie maar bij één van de twee windturbines werd uitgevoerd. De exploitant stelt nu dat het brongeluid nu teruggebracht is tot het laagste niveau, namelijk 101 decibel. De exploitant is ook bezig met het ontwikkelen van een tool waarbij er een alarm zal afgaan bij foutieve geluidsoverschrijdingen.”

Raadslid Himpe stelde ook vragen bij de plannen van de provincie West-Vlaanderen om af te stappen van de dertien zoekzones. Hij wilde weten wat de impact is voor de Izegemse situatie. Schepen Nadia Staes (sp.a) beschikte echter over geen bijkomende informatie.

Het N-VA - voorstel om een algemene bevraging te organiseren bij de Izegemse bevolking werd door de meerderheidspartijen verworpen. De oppositiepartijen Vlaams Belang en Open VLD onthielden zich bij de stemming.