Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Lessen trekken uit de geschiedenis"

4 oktober 2011

Tijdens de zitting van 3 oktober stelde N-VA – fractieleider Kurt Himpe dat de gemeenteraad ook eens moet durven luisteren naar de mening van de handelaars en lessen moet trekken uit het verleden.

Hij deed dit naar aanleiding van de bespreking van het mobiliteitsplan, dat uiteindelijk meerderheid tegen oppositie voorlopig goedgekeurd werd.

“Toen in 1971 de plannen voor de bouw van de centrale brug voorgesteld werden, legden de handelaars ook hun grieven voor aan het toenmalige stadsbestuur. 250 handelaars stuurden toentertijd een protestmotie naar het stadsbestuur waarin ze stelden dat de bouw van een centrale brug een foute beslissing was en een aantal winkelstraten doodgeknepen zou worden. 40 jaar later kregen de handelaars gelijk. De centrale brug was een foute beslissing en de gemeenteraad heeft nu de historische blunder ongedaan gemaakt met het herinrichtingsplan voor de stationsomgeving. En ja: een aantal straten waar veel winkels gevestigd waren, werd doodgeknepen. Denk maar aan de Brugstraat. In 1971 heeft het stadsbestuur de protestmotie van de handelaars naast zich neergelegd en achteraf bleek dat die handelaars gelijk hadden”, stelde Kurt Himpe die een aantal krantenartikels uit Het Wekelijks Nieuws van 1971 op groot scherm projecteerde.

Bron: Het Wekelijks Nieuws (1971)