Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kurt Himpe vraagt opnieuw aandacht voor bouwkundig erfgoed

24 december 2011

Tijdens de gemeenteraadszitting van 19 december vroeg N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe opnieuw aandacht voor het waardevol bouwkundig erfgoed in Izegem. "Ik wees in januari al op het gebrekkige onderhoud van bepaalde panden en ik meldde ook de soms onveilige situaties die daardoor ontstaan. De staat van het gebouw in de Roeselaarsestraat waarin de Belle Epoque gevestigd was, is daar een voorbeeld van.

“Izegem heeft als industriestad een hele reeks waardevolle gebouwen. De voormalige industriëlen hebben her en der in de stad prachtige herenhuizen gebouwd. Gelukkig investeren veel huidige eigenaars wel degelijk in deze woningen. Maar bepaalde waardevolle gebouwen staan al jaren leeg en te koop. Het herenhuis waarin de Belle Epoque gevestigd was, werd gebouwd in 1911. Aan de straatkant is er een houter erker, maar de situatie is dramatisch en onveilig aan het worden. Het leien erkerdak hangt er maar half meer aan.”

De burgemeester meldde dat dergelijke dossiers door de Izegemse Huisvestingsdienst opgevolgd worden. Leegstaande panden komen na een tijd op de lijst en de eigenaars krijgen dan een leegstandsbelasting. “Ik stel vast dat de eigenaars de belasting betalen, maar geen herstellingswerken uitvoeren. Als de situatie onveilig is, kan er wel opgetreden worden.” Raadslid Himpe drong aan om de situatie op te volgen.