Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Izegemse brandweer wordt verdrongen door omliggende korpsen"

6 september 2011

Tijdens de zitting van 5 september keurde de Izegemse gemeenteraad de overeenkomst over de operationele zonewerking Midwest goed. In deze overeenkomst wordt Roeselare de beherende gemeente en wordt de werking van de zone vastgelegd.

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe waarschuwde het stadsbestuur voor de realiteit: “De Izegemse brandweer wordt meer en meer verdrongen door omliggende korpsen. Als er hulp moet geboden worden in de deelgemeente Emelgem, dan gebeurt dit steeds vaker door het korps van Ingelmunster. Voor de deelgemeente Kachtem komt de brandweer van Roeselare ter plaatse en voor interventies op de wijk Bosmolens snelt de brandweer van Sint-Eloois-Winkel naar de plaats van het onheil. Voor de Izegemse brandweer rest enkel nog het Izegemse centrum. De brandweerlui die zich jaren inzetten en bijscholing volgden om aan de eisen te voldoen, krijgen nauwelijks nog de kans om te participeren aan interventies.”

De Izegemse burgemeester trad het raadslid bij in de kritiek en stelde dat er binnenkort een prezoneraad samenkomt waar deze situatie zeker zal aangekaart worden. Ze pleitte voor het specialiseren in bepaalde interventies. De Izegemse brandweer heeft een hoog aangeschreven RED-team en een duikersteam. Maar de situatie waarbij andere korpsen op het Izegemse grondgebied interventies uitvoeren, moet volgens de burgemeester ook omgekeerd kunnen zodat het brandweerkorps van Izegem in de omliggende gemeenten kan opereren.