Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bijkomende maatregelen aan kruispunt Lieven Gevaertlaan en Kachtemsestraat

21 november 2011

Tijdens de eerstvolgende bijeenkomst van de commissie Openbare Werken en Mobiliteit vraagt N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe bijkomende maatregelen aan het kruispunt van de Lieven Gevaertlaan en de Kachtemsestraat.

"In de Kachtemsestraat is er een fietspad voor dubbel gebruik. Vaak merken auto- en vrachtwagenbestuurders echter te laat dat er ook fietsers uit de richting van de Vijfwegen komen. Vooral vrachtwagenbestuurders rijden een stuk op het fietspad vooraleer te stoppen. Fietsers moeten al te vaak de rijweg oprijden om een ongeval te vermijden", stelt raadslid Himpe.

In 2008 werden op zijn vraag al een aantal extra maatregelen genomen en werd onder andere een wegmarkering aangebracht. "De ervaringen van fietsers leren dat deze maatregelen nog onvoldoende zijn. De commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit moet zich dus even over het probleem buigen en maatregelen zoeken om de veiligheid te verbeteren. Ook zal deze problematiek moeten aangepakt worden als de Kachtemsestraat heraangelegd wordt", besluit Himpe.