Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"43 verkeersongevallen sinds 2001"

29 maart 2011

Sinds 2001 gebeurden er in de Kachtemsestraat al 43 ongevallen. Dat vernam N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe na een bevraging bij de politiediensten. "Aanleiding van de vraag was het verkeersongeval dat zaterdag op het kruispunt van de Kachtemsestraat en de Leo Bekaertlaan gebeurde. Een autobestuurder zag de betonnen blokken te laat, raakte ze en de auto ging over de kop."

"In de voorbije jaren gebeurden er in de Kachtemsestraat 20 ongevallen met stoffelijke schade en 23 ongevallen met lichamelijk letsel of gewonden. Het ongeval van vorige zaterdag is in deze statistieken ook opgenomen. Maar uiteraard zijn er ook verkeersongevallen die niet in de statistieken opgenomen worden. In elk geval zijn 43 ongevallen niet min voor een straat waar een snelheidsbeperking van 50 km per uur geldt", stelt raadslid Himpe. "Maar er kan niet gezegd worden dat de politiediensten er geen controleacties houden. Zo waren er in 2010 in totaal 17 snelheidscontroles waarbij bijna 4000 wagens gecontroleerd werden. Meer dan 200 bestuurders liepen er vorig jaar tegen de lamp".

Betere signalisatie nodig

Ter hoogte van het kruispunt van de Kachtemsestraat en de Leo Bekaertlaan staan enkele betonblokken die de wegverschuiving aanduiden. "Maar blijkbaar kan de aanduiding wel beter. Uit de gegevens over de omstandigheden van de ongevallen die daar gebeurden, blijkt dat er telkens een aanrijding is tegen de betonblokken. Dus een verkeerde inschatting van de situatie, maar eerlijkheidshalve moet ook gezegd worden dat er soms dronkenschap in het spel is", aldus Himpe. "De wegverschuiving op het kruispunt is een efficiŽnte snelheidsremmer, maar een betere signalisatie kan zeker een aantal ongevallen vermijden. Sinds 2001 gebeurden er op het kruispunt al zeven ongevallen waarbij vijf mensen gewond raakten".