Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Voorsorteerstrook aan recyclagepark komt er niet

3 november 2010

In de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit van donderdag 28 oktober kwam er een voorstel om de verkeersregeling aan het recyclagepark in de Lodewijk De Raetlaan aan te passen.

Automobilisten zouden enkel nog vanaf de rotonde mogen aanschuiven om het recyclagepark op te rijden. Het aanschuiven zou gebeuren op een voorsorteerstrook, midden op de Lodewijk De Raetlaan. Vanuit de richting van Kachtem zouden de wagens niet meer langs de weg mogen aanschuiven.

Maar het voorstel stootte op heel wat opmerkingen van de commissieleden. Zo is er kans dat automobilisten die al een tijd op de voorsorteerstrook staan aan te schuiven plots een wagen uit de andere richting zien opdraaien op het recyclagepark. Voor die wagens zou er in bepaalde gevallen dus geen wachtperiode zijn.

"Vóór de openingstijd van het recyclagepark staan er ook al heel wat mensen te wachten", stelde N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe. "Die mensen staan dus midden op de weg om te wachten, terwijl links en rechts van de invoegstrook zware vrachtwagens voorbijrijden. Dat is levensgevaarlijk en het voorstel van een voorsorteerstrook is nog gevaarlijker dan de huidige situatie", aldus raadslid Himpe.

Er komt dus geen voorsorteerstrook. De commissieleden keurden het voorstel om een zone 50 in de Lodewijk De Raetlaan in te voeren wel goed.