Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Videomuur voor Izegemse Grote Markt

12 december 2010

Tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 6 december 2010 vroeg het stadsbestuur de goedkeuring voor de aankoop van een videomuur die een plaats zal krijgen op de Izegemse Grote Markt.

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe stelde vragen over de inplantingsplaats van de videomuur en over het gebruik ervan.

"Uit het antwoord op een schriftelijke vraag die ik stelde bleek dat er onderzocht werd of de videomuur aan een bestaand gebouw kon opgehangen worden. Een videomuur is uiteraard geen klein schermpje en zo'n videomuur moet vast verankerd worden, wat toch wat ruimte op de Grote Markt onbruikbaar maakt. Aangezien er zich ook nogal wat horeca- en handelszaken op de Grote Markt bevinden, is de inplantingsplaats van een videomuur natuurlijk ook geen sinecure, want zo'n videomuur is al snel hinderlijk", stelde Kurt Himpe. Op de vraag of er met de handelaars gecommuniceerd werd over de inplantingsplaats, reageerde de bevoegde schepen positief.

Raadslid Himpe vroeg de schepen ook of er een reglement zal opgesteld worden voor het gebruik van de videomuur en of er een reglement in de maak is voor de houten infopanelen die op bepaalde invalswegen staan. De schepen antwoordde dat het de bedoeling is een reglement op te maken voor de videomuur om te verhinderen dat er vooral reclame zou gemaakt worden voor activiteiten buiten de stad. Ook voor de houten infopanelen komt er een reglement.