Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Verkeersdrukte aan kruispunt Roeselaarsestraat - Krekelmotestraat 

22 september 2010

Aan het kruispunt van de Roeselaarsestraat en de Krekelmotestraat is het de laatste tijd aanschuiven. Vanuit het centrum van Izegem staan de wagens soms in een file tot aan de Visschersdreef.

"Op de spitsuren staan er lange files. Wagens die vanuit het Izegemse centrum aan het kruispunt komen en de Krekelmotestraat willen inrijden, moeten wachten tot er geen wagens meer uit de richting van Roeselare komen. En zo groeit de file aan", stelt N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe.

Volgens de stadsdiensten zijn de werken in de Mandelstraat de oorzaak van de langere aanschuiftijden. Daardoor wordt ook de uitrit van de parking van het warenhuis Colruyt via de Roeselaarsestraat vaker gebruikt, wat de druk op het kruispunt nog doet toenemen. Intussen gebruiken autobestuurders meer en meer de Visschersdreef en Beukendreef als alternatief om vanuit de Roeselaarsestraat naar de Krekelmotestraat te rijden en omgekeerd.

Volgens buurtbewoners is de verkeerssituatie aan het kruispunt al een tijd erger geworden.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe informeerde of er voorsorteerstroken kunnen uitgetekend worden aan het kruispunt, maar volgens de stadsdiensten laat de breedte van de Roeselaarsestraat dit niet toe.