Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Twee studies over windturbines in Kachtem

4 januari 2010

Tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 21 december 2009 kwam de problematiek van de windturbines in Kachtem opnieuw aan bod. Of de windturbines effectief zullen stilgelegd worden, blijft onduidelijk.

Naar aanleiding van een vraag stelde de bevoegde schepen dat de Bestendige Deputatie nog geen antwoord formuleerde op de vraag van het stadsbestuur om de twee windturbines in Kachtem stil te leggen.

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe informeerde zich vooraf bij de provinciale diensten en daaruit bleek dat er een overlegvergadering plaatsvond met vertegenwoordigers van het stadsbestuur, de provincie en EGPF, de exploitant van de windturbines.

EGPF liet twee studies uitvoeren waarin de gevolgen van de slagschaduw en de geluidsoverlast onderzocht werden.

De bevoegde schepen stelde dat de geluidsstudie uitwees dat er geen probleem was en dat het stadsbestuur dit argument dus niet verder kan gebruiken.

Maar daarmee gaat gemeenteraadslid Kurt Himpe niet akkoord: "In de bijzondere voorwaarden van de vergunning staat dat de exploitant binnen het jaar na het activeren van de windturbines een onafhankelijke studie moet laten uitvoeren. De geluidsstudie die nu uitgevoerd werd, beantwoordt niet aan de voorwaarde, want de studie is uitgevoerd na de vooropgestelde termijn."