Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Studiebezoek aan Ruhrgebied

14 juli 2010

Op 1 en 2 juli 2010 trok een delegatie van onder andere TERF-raadsleden en -personeelsleden naar het Ruhrgebied om ideeŽn op te doen inzake een geÔntegreerde en integrale benadering. 

Het Ruhrgebied is een  regio die tot voor enkele jaren vooral als een grijze industriŽle regio werd gezien, maar dit jaar er in slaagde om culturele hoofdstad te worden. De middelen die hiervoor werden ingezet zijn enorm, maar niettemin kan een werkbezoek inspiratie bieden voor dergelijke werking in onze regio.

Gezien het belang van industrieel erfgoed in het verbeteren van de regio-identiteit en de 150 jaar Kanaalviering in 2012 rees het idee bij een aantal medewerkers van het streekhuis en TERF om inspiratie op te doen van de geÔntegreerde en integrale benadering van deze regio op het vlak van industrie, economie, cultuur, industrieel erfgoed, beeldkwaliteit, landschap... Dankzij de banden die de provincie West-Vlaanderen heeft met de regio zouden we ter plaatse kunnen rekenen op de expertise van een aantal medewerkers.

Meer info op www.ruhr2010.de en klik hier voor een fotoverslag van het studiebezoek.