Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Snelheidsborden vermelden boete

19 november 2010

In de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit stelde N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe voor om snelheidsborden aan te schaffen waarop het boetebedrag vermeld wordt bij overdreven snelheid.

"Met dergelijke snelheidsindicatieborden worden autobestuurders gesensibiliseerd om hun snelheid aan te passen aan de verkeersomstandigheden. De borden registreren de snelheid van elk voorbijkomend voertuig en berekenen de mogelijke boete in geval van overdreven snelheid", aldus raadslid Himpe die bij de gemeente Heist-op-den-Berg informeerde. "Dergelijke verplaatsbare borden op zonne-energie kosten iets meer dan 5000 euro en kunnen een alternatief zijn voor de snelheidsmeter waarover de RIHO-politiezone nu al beschikt."

Voor snelheidsduivels die minstens dertig kilometer harder rijden dan toegelaten, kleurt het scherm van het indicatiebord helemaal zwart en verschijnt de waarschuwing "rijbewijs kwijt".

"Dergelijke borden hebben een grote impact op de bestuurder, zeker als de sanctie onmiddellijk meegedeeld wordt", stelt Kurt Himpe.

Het voorstel zal in de politieraad besproken worden.