Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Rotonde op N36 op piekmomenten verzadigd

12 maart 2010

De rotonde op het kruispunt van de N36 en de Krekelmotestraat is op piekmomenten verzadigd. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag die N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe liet stellen.

Vlaams minister Hilde Crevits antwoordde dat recent verschillende verkeerstellingen plaatsvonden en dat tijdens piekmomenten de verzadiging van de rotonde bereikt is. Momenteel is er een ontwerpstudie bezig in het kader van de gevaarlijke kruispunten ter hoogte van de N36 met de E403, waarbij ondermeer ook de fietsafwikkeling wordt onderzocht in het projectgebied van het gevaarlijke punt tot en met het kruispunt van de N36 met de Krekelmotestraat. De fietsrelatie van en naar beide kanten op de N36 blijft bestaan en hoort volgens de minister op een voldoende veilige manier mogelijk te zijn.

Volgens de minister zijn aanpassingen aan de rotonde momenteel nog niet voorzien. Wel zal het probleem van toenemende verkeersbewegingen ter hoogte van de rotonde verder opgevolgd worden.

"Uit het antwoord van de minister blijkt ook dat toentertijd de realisatie van de rotonde op het kruispunt van de N36 en de Krekelmotestraat 770.000 euro kostte", stelt N-VA - gemeenteraadslid Himpe.

De parlementaire vraag werd ingediend naar aanleiding van de discussie over de nieuwe verkaveling met 350 woningen die ter hoogte van De Mol zal ontwikkeld worden.