Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Onderzoek Test-Aankoop: Izegem scoort "redelijk"

28 augustus 2010

In maart 2010 stuurde Test-Aankoop anonieme onderzoekers naar 159 gemeenten in BelgiŽ, waaronder 7 in de regio Kortrijk-Roeselare-Tielt. De dienstverlening door de stad Izegem krijgt "redelijk" als eindbeoordeling.

In Vlaanderen werden 70 gemeenten onderzocht, in WalloniŽ 70 en in Brussel werden de 19 gemeenten onder de loep genomen.

Test-Aankoop onderzocht een aantal algemene aspecten zoals de bereikbaarheid en de beschikbaarheid van de gemeenteadministraties. De onderzoekers stelden drie vragen. Bij de dienst burgerlijke stand werd navraag gedaan voor een internationale reispas. Telefonisch werd geÔnformeerd naar de (spoed)procedure voor het verkrijgen van een Kids-ID en per e-mail werd informatie gevraagd over renovatiepremies.

Voor de aanduiding van de openingsuren kreeg de Izegemse stedelijke administratie een goede beoordeling. De beschikbaarheid van de diensten buiten de kantooruren scoorde redelijk. In Izegem is dit zo op dinsdagnamiddag (tot 18u.00) en op zaterdagvoormiddag (van 9u.30 tot 11u.45). De loketten zijn in Izegem gemakkelijk te vinden en zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op het vlak van de informatievragen scoort Izegem redelijk voor de reispas, zeer goed voor de Kids-ID en slecht voor informatie over renovatiepremies.

In het arrondissement Kortrijk-Roeselare-Tielt werd ook de dienstverlening in Kortrijk, Harelbeke, Zwevegem, Wevelgem, Waregem en Roeselare onderzocht. Deze gemeenten kregen telkens "goed" als eindbeoordeling.