Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA vraagt analyse rotondes N36

6 juni 2010

De verkeersdensiteit van de rotonde op het kruispunt van de N36 en de N50 en de verkeerssituatie aan de rotonde zal onderzocht worden. Dat vernam N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe uit het antwoord dat Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) gaf op een parlementaire vraag die hij liet stellen. 

"Eén van de belangrijkste verkeersknooppunten op de N36 is de rotonde op het kruispunt met de N50 in Kuurne. Enkele jaren geleden werd er een rotonde aangelegd. Die werken kostten toen ongeveer 140.000 euro. Maar op piekmomenten staan er zeer lange files aan deze rotonde", stelt N-VA'er Kurt Himpe. "Volgens de minister zijn er geen recente metingen uitgevoerd om de verkeersdensiteit na te gaan. Maar de melding van piekmomenten kan er op wijzen dat de capaciteit van de rotonde is overschreden en dat zal nu onderzocht worden."

Op de N36 is er de laatste jaren op diverse kruispunten een rotonde aangelegd. Maar in bepaalde gevallen blijkt de verkeerssituatie er nu zo te zijn dat de capaciteit van de rotondes al overschreden is. "Dat is ook het geval op de rotonde aan het kruispunt van de N36 en de Bavikhoofsestraat in Harelbeke en ook in Izegem op het kruispunt van de N36 met de Krekelmotestraat. De realisatie van die laatste rotonde kostte toentertijd 770.000 euro, maar er is nu al vastgesteld dat de rotonde verzadigd is op piekmomenten", besluit Himpe. "In de buurt komt er een nieuwe verkaveling met 350 woningen, waardoor de rotonde nog meer verkeer zal moeten verwerken."