Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Metingen aan rotondes moeten nog uitgevoerd worden

17 oktober 2010

Op de N36 zijn er heel wat kruispunten en in een aantal gevallen zijn de kruispunten omgevormd tot rotondes. Bij een aantal van deze rotondes staan er op de piekmomenten lange files.

Dit is ondermeer het geval voor het kruispunt van de N36 met de Krekelmotestraat en Leenstraat (Izegem), met de Burgemeester Vandenbogaerdelaan en de Meensesteenweg (Izegem), met de Kortrijksestraat (Izegem), met de N50 (Kuurne) en de Bavikhoofsestraat (Harelbeke).

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe liet opnieuw een schriftelijke vraag stellen aan Vlaams minister Hilde Crevits, nadat eerder bleek dat er geen metingen inzake verkeersdensiteit uitgevoerd werden. Op de schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele antwoordt Crevits nu dat de metingen zijn aangevraagd, maar nog niet uitgevoerd.

Ook voor de rotonde in Harelbeke zijn er nog geen metingsresultaten. De minister antwoordt dat de huidige inrichting van het kruispunt relatief jong is en geen zwart punt is naar verkeersveiligheid toe. Maar de minister belooft ook hier metingen te laten uitvoeren.

Voor de rotonde aan het kruispunt van de N36 en de Krekelmotestraat/Leenstraat is een studiebureau bezig met de opmaak van een uitwerkingsnota waarin de impact van de nieuwe ontwikkelingen in de buurt (nieuwe verkaveling in de Molstraat) op de rotonde onderzoekt. Het studiebureau zal na evaluatie van de toekomstige situatie enkele oplossingsrichtingen naar voren schuiven.