Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Leegstaande panden op instorten?

15 mei 2010

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe vraagt het Izegemse stadsbestuur om de leegstaande panden op de hoek van de Kloosterstraat en de Roeselaarsestraat dringend te inspecteren. Volgens het raadslid is de kans op instortingsgevaar groot.

De hoekwoning, waar vroeger een winkel in gevestigd was, werd enkele jaren geleden getroffen door een zware brand. Sindsdien staan de panden leeg en vormen ze een doorn in het oog van buurtbewoners. De panden werden ook al enkele keren ingenomen door krakers. De politie en de stadsdiensten sloten daarna de panden hermetisch af. De hygiëne in één van de panden is ook bedenkelijk, doordat het een echt stort is en het vol ongedierte zit.

Gevaar voor de omgeving

Maar de panden beginnen ook een gevaar te betekenen voor de omgeving. Het Izegemse stadsbestuur liet een tijd geleden het voetpad rond de panden afzetten met dranghekken om ongevallen te voorkomen. Het dak van het afgebrande pand staat op instorten en de schoorsteen helt gevaarlijk over.

“Maar nu er enkele vensters kapot zijn, kan je in het hoekpand binnenkijken en dan stel je vast dat het plafond van de gelijkvloerse verdieping helemaal aan het inzakken is. Daarom vraag ik het stadsbestuur om een extra inspectie uit te voeren naar de stabiliteit van de leegstaande panden en op basis daarvan extra maatregelen te nemen”, stelt raadslid Kurt Himpe.

De eigenaar van de panden heeft plannen voor een bouwproject op die plaats. Maar de bouwaanvraag werd geweigerd en een sloopvergunning kan maar afgeleverd worden als er een bouwaanvraag is. Omwille van veiligheidsredenen kan het stadsbestuur een uitzondering op de regel toestaan en een versnelde sloop op gang laten komen. Maar de situatie is volgens gemeenteraadslid Himpe zo urgent dat hij het stadsbestuur nu vraagt voor een extra inspectie. De stadsdiensten kijken nu na welke procedure moet gevolgd worden om afbraak- of beveiligingswerken te laten uitvoeren.