Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem stapt in interreg-project duurzame openbare verlichting

27 december 2010

Op maandag 20 december keurde de Izegemse gemeenteraad de instap in een interreg-project voor duurzame openbare verlichting goed.

Sinds de zomer zijn er al informele gesprekken tussen de stad Izegem en een aantal binnen- en buitenlandse partners voor een projectvoorstel rond duurzame openbare verlichting. Hierbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan de toepassing van vernieuwde technologie zoals statisch en dynamisch dimmen, LED-verlichting...

De stad Izegem wil de leidende partner van het project worden. De huidige ramingen van de projectkosten schommelen voor de stad Izegem rond de 800.000 euro, waarvan 400.000 euro Europese subsidie. De inbreng zal uiteindelijk afhankelijk zijn van het aantal partners. Aan de gemeenteraad werd gevraagd om een eigen inbreng van 500.000 euro goed te keuren, gespreid over een periode van drie jaar.

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe stelde dat een eventuele deelname aan het project uiteraard een aantal positieve kanten heeft. "Doordat we als leidende partner zouden instappen, kunnen we een projectcoördinator aanstellen. De vraag is echter of dit een nieuw personeelslid zal zijn, want in dat geval zal de expertise opnieuw verloren gaan als dit personeelslid na de duur van het project de stadsdiensten opnieuw verlaat", aldus raadslid Himpe.

De bevoegde schepen antwoordde dat het financieel management door de eigen diensten zal gebeuren. Voor de algemene leiding van het project zal er waarschijnlijk een nieuw personeelslid aangeworven worden.

Op de vraag van raadslid Himpe wat het terugverdieneffect van het project zal zijn, kon de schepen moeilijker een antwoord formuleren. De schepen rekent alvast op een besparing van energiekosten.