Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Invoering toegangscontrole Izegems recyclagepark loopt vlot"

5 augustus 2010

De invoering van de toegangscontrole aan het recyclagepark in de Lodewijk De Raetlaan loopt volgens IVIO vrij vlot.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) vroeg naar aanleiding van de drukke zomermaanden een evaluatie aan IVIO. De toegangscontrole met de elektronische identiteitskaart of met een specifieke elektronische toegangskaart is van kracht sinds 3 mei 2010. "Gebruikers hebben nu en dan wel vragen, waardoor tijdens de opstart de toegang quasi permanent bemand werd. Tijdens de drukke zomermaanden juli en augustus is er extra assistentie om alles vlot te laten verlopen en vooral op zaterdag, de drukste dag van de week, is er extra personeel", blijkt uit de evaluatie.

Doordat het systeem vrij nieuw is, duiken er af en toe kinderziektes op. "Het is in elk geval zeer goed dat de verantwoordelijken van het recyclagepark dan de slagbomen open zetten, zodat de dienstverlening niet in het gedrang komt", stelt raadslid Himpe. Er is ook een afspraak met de politie om onmiddellijk ter plaatse te komen als het te druk wordt aan het recyclagepark.

Op een vraag van N-VA - raadslid Kurt Himpe antwoordde het stadsbestuur tijdens een raadszitting dat er gezocht wordt naar een andere locatie voor het recyclagepark, zodat er betere toegangsmogelijkheden en vooral een meer verkeersveilige situatie zal zijn aan het Izegemse recyclagepark.