Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Hectische toestanden in Heibrugstraat

19 februari 2010

In de Heibrugstraat is het al een tijdje een af- en aanrijden van vrachtwagens van een aannemer die in de straat net achter het Frunpark een tijdelijke opslagplaats voor aarde van wegeniswerken installeerde. De vrachtwagens rijden er echter in tegenovergestelde richting een eenrichtingsstraat in en dat leidt tot chaotische toestanden volgens N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe.

"De Heibrugstraat wordt gebruikt als uitweg voor het Frunpark. Heel wat automobilisten moeten deze weg dus gebruiken, maar worden om de haverklap geconfronteerd met vrachtwagens die de smalle straat in tegenovergestelde richting inrijden. Veel mogelijkheden om uit te wijken zijn er niet", stelt raadslid Himpe die in een kwartier tijd vaststelde dat er drie vrachtwagens in tegenovergestelde richting de eenrichtingsstraat inreden. Volgens de buurtbewoners staan de politiediensten deze situatie oogluikend toe. "De vraag blijft echter of het een goed idee is om zo'n tijdelijke opslagplaats op die plaats toe te staan, namelijk in een eenrichtingsstraat die dan ook nog dient als uitweg voor het Frunpark. Deze situatie zou nog duren tot aan de zomervakantie", aldus Himpe. De N-VA stelt hierover vragen tijdens de eerstvolgende commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit.
 
Buurtbewoners klagen ook over de staat van de weg. Door het aan- en afrijden van de vrachtwagens is de Heibrugstraat herschapen in een modderpoel. Met het stadsbestuur is er afgesproken dat de weg dan ook dagelijks moet gereinigd worden. Gelukkig houdt de aannemer zich meestal aan deze afspraak.