Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gevaarlijke situatie voor fietsers in Meensesteenweg

23 april 2010

In de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit van donderdag 22 april 2010 kaartte N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe een gevaarlijke situatie voor de fietsers in de Meensesteenweg aan.

"In de richting van Sint-Eloois-Winkel stopt het afgescheiden fietspad net voor een gevaarlijke bocht, waardoor fietsers er op de rijweg moeten. Maar onlangs werden er in de bocht wegmarkeringen aangebracht waardoor het voor de fietsers nog gevaarlijker geworden is. Een volle witte streep geeft er aan dat de autobestuurders er op hun rijvak moeten blijven, maar voor de fietsers is er nu helemaal geen vrije ruimte meer", aldus raadslid Himpe die vernam dat er al twee oudere fietsers tegen de vlakte gingen. In de Meensesteenweg is er in de andere rijrichting geen probleem voor de fietsers.

Politiecommissaris Courtens stelde voor om net voor de bocht een verkeersbord te plaatsen dat de autobestuurders er waarschuwt voor fietsers op de rijweg. Andere oplossingen zijn er niet, want in de bocht staan er enkele huizen tot tegen de rijweg, waardoor er geen fietspad kan aangelegd worden.