Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Communicatie over het afschaffen van de premie voor zonnepanelen loopt in het honderd"

6 januari 2010

Volgens de Izegemse N-VA loopt de communicatie over het afschaffen van de premie voor het plaatsen van zonnepanelen in het honderd. De gemeenteraad besliste op 7 december 2009 dat het stedelijk reglement tot toekenning van een premie voor de investering in alternatieve energie zou ingetrokken worden met ingang van 1 januari 2010. N-VA - gemeenteraadslid Trui Tytgat waarschuwde het stadsbestuur dat de Izegemnaar hiervan te laat op te hoogte zou gebracht worden en plaatste toen al vraagtekens bij de werkwijze voor het intrekken van deze premie.

"Een terechte opmerking", stelt N-VA - fractieleider Kurt Himpe. "Op 5 januari 2010 was op de website van de stad Izegem het oude reglement nog altijd raadpleegbaar en Izegemnaars die nu een aanvraag indienen stellen verwonderd vast dat hun dossier niet kan behandeld worden. Een ferme financiŽle streep door de rekening, want de investering in zonnepanelen loopt snel op en geÔnteresseerden rekenen uiteraard op de premie. Er kunnen in elk geval vraagtekens geplaatst worden bij de communicatie: de Izegemnaar kreeg geen informatie over het afschaffen van de premie en het oude reglement is enkele dagen na de inwerkingtreding van het officiŽle afschaffen van de premie nog raadpleegbaar op de website."

Intussen duiken de eerste klachten op van Izegemnaars die zich baseren op de informatie die nog ter beschikking gesteld werd na 1 januari 2010. De N-VA zal het stadsbestuur hierover tijdens de eerstvolgende raadszitting interpelleren.