Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Buurtbewoners protesteren tegen komst windturbines

11 juni 2010

Op donderdag 10 juni kwamen in Kachtem ongeveer 200 buurtbewoners naar een infovergadering over de komst van nieuwe windturbines.

De massale opkomst is een duidelijk teken aan de wand: de buurtbewoners gaan niet akkoord met de inplanting van zeven nieuwe windturbines op de grens tussen Izegem en Roeselare.

Tijdens de infovergadering werden een reeks aspecten in de kijker gezet: naast de waardevermindering voor de omliggende woningen, de kans op geluidsoverlast en de gezondheidsrisico's kwam de slagschaduwproblematiek aan bod. Ook het filmpje dat N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe maakte en toonde tijdens een gemeenteraadszitting werd gebruikt om aan te tonen dat er in Kachtem wel degelijk slagschaduwproblemen zijn met de twee bestaande windturbines (klik hier voor de beelden).

Ook heel wat politici zakten naar het Rhodesgoed af voor de infovergadering. Zowel de provincie, het stadsbestuur van Roeselare als het stadsbestuur van Izegem beklemtoonden dat ze de wettelijke regels volgen. Hoog tijd voor een nieuw wettelijk kader om windturbines in te planten, want uit de gegevens die geprojecteerd werden bleek dat in Vlaanderen de afstand tussen windturbines en bewoning te klein is om de kans op problemen te vermijden.