Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Automarkt kan niet verhuizen naar handelszone aan Top Interieur"

25 oktober 2010

Naar aanleiding van berichten dat de automarkt van Roeselare naar Izegem zou verhuizen, stelde N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe een schriftelijke vraag in verband met de ruimtelijke ordening.
 
Uit het antwoord van de bevoegde blijkt dat de automarkt helemaal niet kan verhuizen naar de omgeving van Top Interieur. "Bij de afbakening van het Regionaalstedelijk gebied Roeselare is er inderdaad een zone voor autohandel voorzien, maar deze zone zal in kavels verdeeld worden en is bedoeld voor handelsactiviteiten zoals een winkel waar auto-onderdelen verkocht worden, een showroom, een autoherstelplaats. Verkoopactiviteiten in open lucht kunnen dus niet", stelt raadslid Himpe.
 
"Gedeputeerde Patrick van Gheluwe, die het voorstel voor de verhuis van de automarkt van Roeselare naar Izegem lanceerde, heeft zijn ideeŽn nooit afgetoetst bij het Izegemse stadsbestuur en was dus blijkbaar ook helemaal niet op de hoogte van wat kan en niet kan in dat ruimtelijk gebied. De invulling van die zone is trouwens ook een gewestelijke en geen provinciale materie."