Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vragen over metingen lawaaihinder windturbines

30 juni 2009

Tijdens de gemeenteraadszitting van 29 juni stelde N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe vragen over de metingen die deze week zullen uitgevoerd worden om de lawaaihinder van de windturbines in kaart te brengen.

Raadslid Himpe interpelleerde tijdens de zitting van 8 juni al over de lawaaihinder die de windturbines in Kachtem veroorzaken. "Ik kon vorige week zelf twee maal vaststellen wat de lawaaihinder inhoudt, zowel in de Hildersstraat als in de Sint-Jansstraat. Blijkbaar hebben heel wat bewoners opnieuw klacht ingediend en er zijn zelfs processen-verbaal door de politie opgesteld", aldus Kurt Himpe.

De milieu-inspectie zal deze week metingen uitvoeren om de omvang van de lawaaihinder in kaart te brengen. "Ik hoop dat deze metingen op verscheidene dagen en tijdstippen zullen plaatsvinden zodat er een correct beeld is van de omvang", stelde Himpe.

Hij vroeg het stadsbestuur om alle klachten van de voorbije weken ook te bundelen en aan de milieu-inspectie te bezorgen. 

De bevoegde schepen antwoordde dat de milieucel van de politiezone RIHO inderdaad zelf ook vaststellingen gedaan heeft. Alle gegevens zullen gebundeld worden en dan besproken worden met de exploitant van de twee windturbines.

Twee nieuwe windturbines

Langs de E403 komen er intussen twee nieuwe windturbines ter hoogte van het tankstation in Oekene (ter hoogte van de Klare Gracht). Exploitant Aspiravi is momenteel bezig met de funderingswerken en vanaf 6 juli worden de eerste onderdelen aangeleverd op de site. De opbouwwerken starten vanaf 13 juli en eind september zouden de beide windturbines afgewerkt zijn.