Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vlaamse Leeuw mag op kampterreinen

31 januari 2009

Eigenaars van weiden in de Ardennen mogen niet verbieden dat jeugdbewegingen op kamp er de Vlaamse vlag hijsen. Dat stelt de Waalse minister Philippe Courard (PS), de voogdijminister voor de Waalse gemeenten.

In augustus 2008 was een Chirogroep uit de Izegemse deelgemeente Emelgem op kamp in Rendeux. Ze hadden er drie vlaggen gehesen: de vlag van de Chiro, de vlag van de stad Izegem en ook de Vlaamse vlag. Ze deden dit niet uit politieke overwegingen, wel om duidelijk te maken dat ze een Vlaamse jeugdbeweging waren. Maar de lokale politie kwam plots met een Belgische driekleur aandraven en vroeg met aandrang om de Belgische of Waalse vlag te hijsen.

De burgemeester van La Roche wilde onlangs nog een stap verder gaan en wou dat de eigenaars van kampeerweiden in het huurcontract met jeugdbewegingen zouden vermelden dat het verboden is om de Vlaamse vlag te hijsen. De Waalse voogdijminister stelt nu dat een dergelijk verbod niet kan. Eerder liet het kabinet Binnenlandse Zaken al weten dat de politie van Rendeux geen enkele reden had om in te grijpen.

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe is alvast tevreden met dit standpunt. "Er is niets verkeerd aan het ophangen van een vlag van de eigen gemeente of van de vlag van de regio van herkomst. Door het standpunt van de Waalse voogdijminister weten de jeugdbewegingen nu ook dat ze zich op kamp in Wallonië niet moeten laten intimideren door de burgemeester of door de politie".