Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Verdwijnen vergaderzalen door renovatiewerken bibliotheek?

13 november 2009

De gemeenteraad keurde tijdens de zitting van 9 november het dossier goed waardoor een ontwerper voor de renovatie van de bibliotheek kan aangesteld worden.

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe stelde dat na zovele jaren bibliotheekwerking op de huidige locatie een renovatie zeker nuttig is. "Maar door de renovatie dreigen de Plantynzaal en de Erasmuszaal, twee zalen die door heel wat verenigingen gebruikt worden als vergader- en activiteitenruimte, te verdwijnen. Dat is een spijtige zaak, want doordat er in de bibliotheek vergaderingen en activiteiten kunnen georganiseerd worden, brengt dit extra mensen naar het kenniscentrum bij uitstek", aldus raadslid Himpe die ook lid is van de beheerraad van de stedelijke bibliotheek. "Ik hoop dat de ontwerper toch nog een oplossing vindt voor deze problematiek". De zalen zouden in het voorstel dat nu op tafel ligt gebruikt worden voor het uitzetten van de collectie.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe onderstreepte wel dat hij tevreden is dat er bij de renovatie rekening zal gehouden worden met het N-VA - voorstel voor een mogelijke uitbreiding naar de Korenmarkt toe. Er zijn immers plannen om een deel van de centrale brug af te breken, waardoor extra ruimte vrij komt op de Korenmarkt.