Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Teveel vrachtwagens op kruispunt Baronstraat - Reperstraat

7 november 2009

Tijdens de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit op 5 november kaartte N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe opnieuw de verkeersproblematiek van het kruispunt Baronstraat - Reperstraat aan.

Net vóór de zomervakantie gebeurden er op het kruispunt in de deelgemeente Emelgem een hele reeks ongevallen. Intussen werden enkele bijkomende maatregelen genomen zoals extra wegmarkeringen in de Reperstraat en borden die aanduiden dat weggebruikers een gevaarlijk kruispunt naderen.

Politiecommissaris Courtens beloofde het raadslid om tegen de volgende commissievergadering een analyse van de ongevallen op te maken. "Zo'n analyse kan een basis zijn voor eventuele bijkomende maatregelen", aldus raadslid Himpe. 

Volgens de politiecommissaris gebeurde er onlangs ook een observatie, omdat naar aanleiding van 1 november heel wat mensen van en naar de begraafplaats in de Reperstraat rijden. In drie kwartier tijd maakten 29 vrachtwagens gebruik van het kruispunt, vooral vanuit de Reperstraat naar de Baronstraat toe. Er zal binnenkort een teller geplaatst worden ter hoogte van de begraafplaats zodat er een correct beeld is van het aantal vrachtwagens. Maar sowieso is het een topprioriteit om in 2010 het vrachtvervoer boven de 7,5 ton te weren op het beruchte kruispunt.