Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Parlementaire vraag over minimumnormen politiecellen

2 augustus 2009

Naar aanleiding van een Nederlands onderzoek naar de brandveiligheid van politiecellen stelt de N-VA een parlementaire vraag over de minimumnormen van politiecellen in België.

Uit het Nederlands onderzoek blijkt dat er heel wat bouwkundige tekortkomingen zijn, de gebruiksvoorschriften niet altijd nageleefd worden en in veel gevallen er geen goed brandveiligheidsbeleid is.

Kamerlid Ben Weyts dient op voorstel van N-VA'er Kurt Himpe een parlementaire vraag in over de minimumnormen van de politiecellen. Het Comité P deed eind jaren '90 een grootschalig onderzoek naar de situatie van de politiecellen. Regelmatig wijst het Comité op resterende manco's. 

Op 14 september 2007 werd een KB uitgevaardigd betreffende "minimumnormen, de inplanting en de aanwending van de door de politiediensten gebruikte opsluitingsplaatsen". Dit KB bevat een reeks voorwaarden waarin een politiecel moet voldoen. De verantwoordelijken krijgen, naargelang de specifieke situatie, drie tot twintig jaar om zich aan te passen aan het KB.

Kamerlid Weyts polst met de parlementaire vraag hoeveel politiecellen wel en niet voldoen aan het KB en over welke manco's het handelt.