Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Parlementaire vraag over administratieve boetes

6 januari 2009

Bij de verhuring van een goed dat bestemd is voor bewoning in de ruime betekenis moet sinds 18 mei 2007 in elke officiŽle en publieke mededeling het bedrag van de gevraagde huurprijs en van de gemeenschappelijke lasten vermeld worden.

Inbreuken op deze verplichting kunnen volgens artikel 1716 van het burgerlijk wetboek door de gemeenten worden bestraft met een administratieve boete tussen 50 en 200 euro.

Uit het antwoord op een schriftelijke vraag van gemeenteraadslid Kurt Himpe blijkt dat in de RIHO-politiezone sinds de inwerkingtreding van het artikel nog geen enkele administratieve boete werd uitgeschreven voor inbreuken op deze verplichting.

"Voor heel wat steden en gemeenten is de controle op de affichering van de huurprijs en de gemeenschappelijke lasten eerder een administratieve last", stelt het raadslid. "Van bij de inwerkingtreding van de nieuwe huurwet werden er grote vraagtekens geplaatst bij de controle op de toepassing van bepaalde aspecten van de nieuwe huurwet."

Op zijn voorstel dient N-VA - Kamerlid Els De Rammelaere een parlementaire vraag in om te vernemen hoeveel administratieve boetes er werden uitgeschreven sinds de inwerkingtreding van het artikel.