Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Parkeerautomaten lijden onder vandalisme

9 februari 2009

De Izegemse parkeerautomaten lijden onder vandalisme. Dat blijkt uit het antwoord van de diensten op een vraag van N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe.
 
Zo werden al displays van parkeerautomaten vernietigd, was er brandstichting bij een parkeerautomaat op de parking aan de Wijngaardstraat en werd het plexiglas van automaten in de Kruisstraat en in de Stationsstraat vernietigd door vandalen.
 
"Sinds de invoering van het gratis kwartier parkeren drukken jongeren ook voortdurend tickets af terwijl de gleuf afgegrendeld wordt. Vooral in de buurt van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord gebeurt dit vaak", stelt gemeenteraadslid Kurt Himpe. De politie voert controles uit om deze vorm van vandalisme de kop in te drukken.
 
De stadsdiensten stellen nochtans alles in het werk om ervoor te zorgen dat de parkeerautomaten zo goed mogelijk functioneren. Maandelijks wordt elk toestel gecontroleerd en tijdens de wintermaanden worden er luchtdrogers in de automaten geďnstalleerd om het ticketpapier kurkdroog te houden. Defecten worden door de technische dienst onmiddellijk aangepakt, zoals het aanvullen van de ticketrollen.