Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA vraagt wijziging belastingreglement op verspreiding van reclamedrukwerk

28 januari 2009

Tijdens de zitting van 19 januari 2009 vroeg N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe een aanpassing van de belasting op het verspreiden van niet-geadresseerd reclamedrukwerk.

"Gemeenten mogen nog een belasting heffen op de verspreiding van reclamedrukwerk, maar zullen dan geen vergoeding meer ontvangen uit het Interventiefonds Oud Papier (IOP). Dat is het gevolg van een nieuwe milieubeleidsovereenkomst tussen het Vlaamse Gewest en de uitgevers van reclamedrukwerk. Gemeenten kunnen in het belastingreglement een vrijstelling opnemen voor de uitgevers die via deze milieuovereenkomst zijn aangesloten bij het IOP. Dan ontvangen de gemeenten voor die drukwerken wel een vergoeding", aldus raadslid Kurt Himpe.

"Door de nieuwe milieubeleidsovereenkomst kunnen gemeenten niet twee keer vergoed worden, namelijk via een belasting op reclamedrukwerk en via het Interventiefonds. Vandaar dat producenten die bijdragen tot het Interventiefonds vrijgesteld moeten worden van een gemeentelijke belasting op reclamedrukwerk, als de gemeente een vergoeding wil krijgen uit het Interventiefonds", argumenteerde Kurt Himpe. Het voorstel werd door de meerderheid afgekeurd.