Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuw retributiereglement op de ophaling van groot huisvuil

7 juli 2009

Tijdens de zitting van maandag 29 juni keurde de gemeenteraad een nieuw retributiereglement op de ophaling van groot huisvuil en groot elektrisch materiaal goed.

Het nieuwe reglement gaat in op 1 augustus 2009. De eerste ophaling in het voorjaar blijft gratis zoals vroeger, de tweede ophaling is tegen afroep en mits betaling.

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe stelde dat het een goede zaak is dat er nog altijd een ophaling van het groot huisvuil is en dat de eerste ophaling ook gratis is. "Voor heel wat oudere mensen is het immers onmogelijk om zelf naar het recyclagepark te gaan en door deze ophaling hebben ze dus ook de mogelijkheid om het groot huisvuil kwijt te geraken", aldus raadslid Himpe.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe vroeg echter wel aandacht voor het feit dat na de ophaling heel wat groot huisvuil blijft staan. "Ondanks de informatie weten heel wat mensen niet wanneer ze precies alles buiten mogen zetten en wat opgehaald wordt en wat niet. Daarom vraag ik dat de stadsdiensten na de ophaling van het groot huisvuil zo snel als mogelijk het resterende afval opruimen."

Hij vroeg ook hoe de ophaling tegen afroep praktisch georganiseerd wordt. "Als iemand bijvoorbeeld een oude koelkast buiten zet, dan is de kans groot dat ook andere mensen groot huisvuil er bij plaatsen en het kan toch niet de bedoeling zijn dat die ene persoon dan betaalt voor het huisvuil van een andere buurtbewoner."

Lees hier meer.