Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Een nieuwe politieke staat binnen de Europese Unie"

20 september 2009

Er vindt in Izegem niet vaak een voorstelling van een nieuw boek plaats, laat staan een voorstelling van een politiek boek waar een Izegemnaar aan meewerkte. Ook enkele politici waren aanwezig.

Op vrijdag 11 september stelden Izegemnaar Luc Seynaeve en professor Olaf van Boetzelaer hun boek "Een nieuwe politieke staat binnen de Europese Unie. De Benelux als politieke unie. Het civilisme als politieke filosofie" voor in zaal Ruytershove.

Professor van Boetzelaer is voormalig analist van de Nederlandse inlichtingendienst Buitenland, politiek actief bij het Nederlandse CDA en momenteel deeltijds hoogleraar moderne geschiedenis en internationale politieke betrekkingen in Manilla.

In het boek wordt gepleit voor de oprichting van een nieuwe politieke staat, namelijk de Benelux. De auteurs stellen dat de Benelux een antwoord kan zijn binnen de Europese Unie en vernieuwend, rijk aan inhoud en verfrissend in het bijzonder ten aanzien van de impasse binnen de Belgische politieke staatsstructuur.

Na de voorstelling van het boek in zaal Ruytershove werd een groepsfoto gemaakt met o.a. de auteurs Luc Seynaeve en professor Olaf van Boetzelaer, Izegems N-VA - fractieleider Kurt Himpe, LDD - voorzitter Jean-Marie Dedecker en VB - Kamerlid Peter Logghe.