Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Genoeg is genoeg"

24 november 2009

De boodschap van de Kachtemnaars tijdens de infovergadering van Aspiravi op maandag 23 november kon niet duidelijker: ze willen geen nieuwe windturbines in de buurt van Kachtem.

De exploitant van windturbines heeft plannen voor twee windturbines langs het kanaal Roeselare-Leie. De twee turbines zouden een masthoogte van maximaal 113 meter en een rotordiameter van 92 meter hebben en energie leveren voor 2600 gezinnen.

Maar de Kachtemnaars zien de komst van twee nieuwe windturbines niet zitten. De bewoners van de deelgemeente hebben intussen genoeg ervaring met de slagschaduw en de geluidshinder. De plannen stoten dan ook op onbegrip en ze plaatsen vraagtekens bij de mogelijke gevolgen.

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe zakte ook af naar de vergadering en plaatste vraagtekens bij de duidelijke informatie die het bedrijf Aspiravi aan de lokale politici en bevolking geeft. "Op 16 oktober verklaarde de perswoordvoerder van Aspiravi dat de aanvraag nog niet ingediend was omdat het dossier nog niet rond was. Als het gebied voldoet aan alle voorwaarden en als er geen hinder is voor de buurt, zal het dossier ingediend worden. Het is nog enkele weken afwachten, luidde het. Op 22 oktober meldde Aspiravi dan plots dat de aanvraag effectief ingediend was. Ik heb de indruk dat Aspiravi de mensen ferm in het ootje genomen heeft", stelde raadslid Himpe tijdens de infovergadering. Waarop een medewerker van Aspiravi doodleuk verklaarde dat de woordvoerder niet van de stand van zaken van alle dossiers op de hoogte kan zijn.

Hallo? Een woordvoerder die verklaringen aflegt in de pers en niet op de hoogte is van een dossier? Dat getuigt alvast niet van dossierkennis en zeker niet van duidelijke informatiedoorstroming !