Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gemeenteraad keurt brownfieldconvenant goed

22 mei 2009

Tijdens de zitting van 4 mei keurde de gemeenteraad de brownfieldconvenant voor de ontwikkeling van de site Dacar aan de Zuidkaai goed. Intussen werd ook een info- en inspraakvergadering over deze convenant georganiseerd.

Met de brownfieldconvenanten wil de Vlaamse regering investeerders en projectontwikkelaars aanzetten om verwaarloosde of onderbenutte terreinen (de zogenaamde brownfields) opnieuw te ontwikkelen. Begin 2009 verklaarde de Vlaamse regering 42 projecten ontvankelijk en gegrond. 

Eén van deze dossiers is het PSR-project voor de site Dacar aan de Zuidkaai. In de loop van 2010 zal gestart worden met de afbraak van de gebouwen en daarna volgt de sanering.

De gemeenteraad keurde tijdens de zitting van 4 mei de convenanttekst goed, onder voorbehoud van de informatie- en inspraakvergadering en de definitieve goedkeuring door de Vlaamse regering.

De informatie- en inspraakvergadering vond plaats op woensdag 20 mei. Een groot succes werd het alvast niet: enkel de schepen van Ruimtelijke Ordening en N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe daagden op voor deze bijeenkomst. Ruimtelijke ordening is blijkbaar niet zo populair bij de andere gemeenteraadsfracties... 

Meer informatie over de brownfieldconvenanten: www.izegem.be en www.brownfieldconvenanten.be