Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Filmbeelden van slagschaduw zetten gemeenteraad aan tot harder standpunt 

9 november 2009

De windturbines in Kachtem blijven voor beroering zorgen in de Izegemse gemeenteraad. Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) pakte tijdens de zitting van 9 november uit met filmbeelden van slagschaduw in de Kachtemsestraat en de Lodewijk De Raetlaan.

"Vorige week was het opnieuw duidelijk dat de windturbines in Kachtem voor problemen blijven zorgen", aldus raadslid Himpe. Dat werd bevestigd door de bevoegde schepen die stelde dat er vorige maand inderdaad weer een hele reeks klachten waren, die systematisch doorgestuurd worden naar de provinciale diensten. 

Intussen voldoet Electrabel Green Project Flanders (EGPF), de exploitant van de twee windturbines, nog altijd niet aan de bijzondere voorwaarde dat er een geluidsstudie moet opgemaakt worden ten laatste één jaar na het inwerkingtreden van de windturbines. "Dit is een flagrante overtreding", stelde gemeenteraadslid Himpe die dan met enkele filmpjes uitpakte. Na het tonen van de filmbeelden aan de gemeenteraad waren alle politieke partijen het er over eens: er moeten stappen gezet worden om de windturbines stil te leggen.

Nadat vorige maand bleek dat de geluidsstudie die de milieu-inspectie van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie tijdens de zomervakantie uitgevoerd had een maat voor niets was, zal er een nieuwe studie opgemaakt worden, dit keer niet door de milieu-inspectie zelf, maar wel door een expert. 

Nog meer windturbines

Intussen is er een aanvraag binnen van Aspiravi om twee windturbines te plaatsen aan de Sasbrug in Kachtem, maar aan de kant van Roeselare zijn ook enkele aanvragen binnen voor 5 windturbines, op de gronden van enkele bedrijven. N-VA - raadslid Kurt Himpe was niet te spreken over de werkwijze van Aspiravi: "Het ene moment verklaren ze dat het dossier nog niet klaar is en dat er nog enkele weken nodig zijn en een week later dienen ze de aanvraag in. Ik heb de indruk dat Aspiravi ons ferm in het ootje aan het nemen is", stelde Himpe verontwaardigd.  

Klik hier voor beelden van slagschaduw in de industriezone (opgenomen in de Lodewijk De Raetlaan op 4 november 2009 - 7 seconden).

Klik hier voor beelden van slagschaduw in de woonzone (opgenomen in de Kachtemsestraat op 4 november 2009 - 17 seconden).