Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Emelgem verdient beter op het vlak van publieke dienstverlening"

7 augustus 2009

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe vindt dat Emelgem op het vlak van publieke dienstverlening beter verdient. De Post en De Lijn laten volgens hem de deelgemeente aan haar lot over.

Twee jaar geleden sloot De Post het kantoor in Emelgem. Er werden heel wat inspanningen gedaan om de dienstverlening in Emelgem te behouden of de opening van een postpunt te bekomen. "Ondanks de vele parlementaire tussenkomsten en de contacten van het stadsbestuur met de directie deed De Post geen enkele inspanning. Intussen is een uitbater van een krantenwinkel al een tijd kandidaat om een postpunt uit te baten in de deelgemeente en liet dit aan De Post weten, maar zonder resultaat", aldus raadslid Himpe. "Het is en blijft schrijnend dat een deelgemeente met duizenden inwoners op dat vlak in de kou blijft staan. Het postpunt in Kachtem en in het warenhuis Delhaize zijn geen alternatief voor het verdwijnen van het Emelgemse postkantoor, wat De Post ook zegt. Daarbij komt dat er heel wat nieuwe verkavelingen zijn, waardoor het bevolkingsaantal in Emelgem elk jaar toeneemt". De Post liet deze week weten dat er dit jaar opnieuw een reeks postpunten zullen geopend worden, maar het is maar de vraag of Emelgem daar voordeel zal uit halen. "Niettemin zullen er verder inspanningen gedaan worden om De Post te overtuigen toch een postpunt in Emelgem te openen", stelt Kurt Himpe die opnieuw een parlementair initiatief laat opstarten.

Voorverkooppunt De Lijn

Ook op het vlak van voorverkooppunten van De Lijn blijft Emelgem aan de zijkant staan. "Op dit ogenblik zijn er in Izegem zes locaties waar de reiziger vooraf een ticket kan kopen. Sinds 1 maart 2006 werkt De Lijn met dit systeem waardoor reizigers vooraf een ticket kunnen kopen dat in bepaalde gevallen tot 20 % goedkoper is dan de aankoop van een ticket op de bus. De Lijn stelde eerder al dat het een puur toeval is dat er in Emelgem geen voorverkooppunt is. Ongeveer twee jaar geleden antwoordde De Lijn dat het dossier Emelgem onder de loep zou genomen worden. Er bleken volgens De Lijn geen handelaars te zijn in Emelgem die in aanmerking kwamen. Daarop heb ik een volledige lijst aan De Lijn bezorgd van alle krantenwinkels in de deelgemeente. Na twee jaar is er echter nog altijd geen schot in de zaak en sinds 2006 was er nog nooit een voorverkooppunt in Emelgem", betreurt Himpe.

Enkele maanden geleden keurde de Izegemse gemeenteraad de opmaak van een wijkontwikkelingsplan voor het centrum van Emelgem goed. N-VA - raadslid Kurt Himpe hoopt dat daarin ook de publieke dienstverlening een plaats krijgt zodat er concrete acties kunnen opgestart worden.

Klik hier voor het artikel in Het Laatste Nieuws (7 augustus 2009) met enkele reacties van Emelgemnaars.