Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Drie ongevallen in één week op kruispunt Baronstraat - Reperstraat

5 juni 2009

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe vroeg in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit op donderdag 4 juni opnieuw aandacht voor de verkeersveiligheid aan het kruispunt van de Baronstraat en de Reperstraat.

"De buurtbewoners leven elke dag in angst dat er opnieuw een zwaar ongeval zal gebeuren", aldus raadslid Himpe. "Tijdens de laatste twee maanden gebeurden er zes ongevallen, waarvan drie tijdens de voorbije week. De buurtbewoners zijn veel gewoon, maar de situatie is nu wel dramatisch."

Volgens de politie wordt de Reperstraat nu vaker gebruikt doordat er werken zijn op de N50. Commissaris Courtens was op de hoogte van drie ongevallen waarbij de politiediensten ter plaatse kwamen. Hij zal de ongevallen laten analyseren zodat de omstandigheden van de ongevallen kunnen achterhaald worden. 

Raadslid Kurt Himpe stelde voor om aan het kruispunt borden te plaatsen die wijzen op de gevaarlijke situatie, vooral nuttig voor de weggebruikers die er de situatie niet kennen. Hij herhaalde ook zijn voorstel om verkeerslichten te plaatsen als er een rotonde aangelegd is op de Vijfwegen. "Daardoor zal de situatie op het kruispunt veel overzichtelijker en veiliger worden".

Een ander probleem is dat er veel vrachtwagens de Reperstraat in- en uitrijden. Het stadsbestuur is bezig met het ontwikkelen van een plan om het zwaar verkeer te weren, maar ook dat plan is niet direct uitvoerbaar. Daarom pleitte Himpe voor de reeks voorlopige maatregelen. Buurtbewoners stellen ook voor om in de Reperstraat ter hoogte van het kruispunt een knipperlicht te plaatsen. 

(Foto: JH)