Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Continue activering wegverlichting E40 kost 5120 euro extra

15 oktober 2009

Het continu activeren van de wegverlichting op de E40 naar aanleiding van de werken ter hoogte van Affligem kostte 5120 euro extra. Dat antwoordde Vlaams minister Crevits op een parlementaire vraag die N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe liet stellen.

Tijdens de werken tussen Aalst en Affligem werd een derde van de straatverlichting op de E40 over een afstand van 20 km onophoudelijk geactiveerd. Alleen als de lichten brandden, werkten de camera's die controleren hoe lang de files waren. Dankzij die camera's konden automobilisten via dynamische borden de wachttijden controleren.

"De meerkost wordt bepaald door de extra branduren ten opzichte van de normale situatie wat overeenkomt met 20 uur extra branduren, waarvan 14 uur gedurende de dag en 6 uur gedurende de nacht. De meerkost gedurende de dag over de hele periode van de werken bedraagt 4515 euro, de meerkost gedurende de nacht over de hele periode van de werken bedraagt 605 euro", antwoordde Crevits op de vraag van Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele.

Er werd onderzocht of het gebruikte type borden kon gevoed worden via batterijen, opgeladen door zonnepanelen en het verlichtingsnet. Het verbruik van dit type beschikbare borden was hiervoor echter te hoog en het is de bedoeling om energiezuinigere borden aan te schaffen, aldus de minister.

"Gelukkig was de rechtstreekse combinatie van de wegverlichting - camera's /dynamische borden enkel van toepassing op de E40 gedurende de werken. Op snelwegen waar de borden permanent staan opgesteld, worden de borden en camera's los van het verlichtingsnet gevoed", besluit Kurt Himpe.