Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aspiravi dient aanvraag in voor bouw van twee windturbines in Kachtem

22 oktober 2009

Aspiravi nv heeft een aanvraag voor de bouw van twee windturbines in Kachtem ingediend. N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe stelde een schriftelijke vraag aan het stadsbestuur en het bestaan van de vergunningsaanvraag werd door het Izegemse stadsbestuur bevestigd. Aspiravi wil de windturbines langs de E403 plaatsen ter hoogte van afrit 7 “Roeselare Haven”.

Tijdens de gemeenteraadszitting van 5 oktober vroeg het raadslid het stadsbestuur al meer informatie over de plannen van het bedrijf om twee bijkomende windturbines te plaatsen in de Izegemse deelgemeente. Schepen Nadia Staes (SP.a) antwoordde toen op de vraag van gemeenteraadslid Himpe dat het enkel om plannen handelde en dat Aspiravi het stadsbestuur contacteerde voor een overleg.

Aspiravi deelde onlangs nog mee dat het dossier nog niet rond was. “Als het gebied voldoet aan alle voorwaarden en als er geen hinder is voor de buurt, dan zal het dossier ingediend worden”, luidde het.

Nu blijkt dat de plannen van Aspiravi wel degelijk zeer concreet zijn. Het bedrijf Aspiravi organiseert binnenkort een informatievergadering.