Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aandacht voor Izegemse carpoolparking blijft ondermaats

19 april 2009

De aandacht voor de Izegemse carpoolparking blijft ondermaats, aldus gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA). Digitale informatie over de carpoolparking en de voorzieningen is er nauwelijks en over de bezettingsgraad worden geen statistieken bijgehouden.

Onlangs liet Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) weten dat de carpooldatabank (www.carpoolplaza.be) helemaal werd vernieuwd en dat deze databank alle gegevens over de bestaande carpoolparkings bevat. "Dat klopt, uitgezonderd voor de Izegemse carpoolparking", stelt gemeenteraadslid Kurt Himpe. "Er is enkel een vermelding, maar gegevens over de capaciteit, het aantal plaatsen voor personen met een handicap, fietsenstallingen... ontbreken op de digitale infofiche."

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) houdt statistieken bij van de bezettingsgraad van de carpoolparkings. Op basis van deze gegevens wordt beslist of er een uitbreiding noodzakelijk is en of er bijkomende promotiecampagnes nodig zijn als de carpoolparking het geplande streefcijfer niet haalt. "Maar ook hier valt de Izegemse carpoolparking buiten de prijzen. Nog altijd zijn er geen cijfers over de bezettingsgraad en dus kan er geen efficiŽnte evaluatie van de carpoolparking gemaakt worden."

Daarom zal gemeenteraadslid Kurt Himpe in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit aandringen om een brief te sturen naar AWV.

Bewogen geschiedenis

De carpoolparking aan de op- en afritten van de E403 ter hoogte van het kanaal Roeselare-Leie kent een bewogen geschiedenis. "Eigenlijk groeide de carpoolparking er spontaan, doordat autobestuurders er onder de E403 hun wagen plaatsten en carpoolden. Eind 2004 werd de carpoolparking om veiligheidsredenen afgesloten. In 2005 stond het beheercentrum van de kunstwerken een afwijking toe in verband met het parkeren onder de brug en kreeg de carpoolparking een permanent karakter", aldus raadslid Himpe.